Mari tengok, rescue tool paling sempoi abad ini,kalau semua anggota bomba boleh pakai ni dah jimat juta-juta duit dari beli mesin yang gabak. Tapi berapa lama pulak baru nak dapat selamatkan mangsa kalau dalam situasi sebenar.? Setiap saat adalah berharga bila kemalangan.

Setakat berlakon macam ni pistol kayu pun boleh membunuh.

Ti


10:51 PM

TMTC Banjir

Ni bukan kat Australia, tp banjir kat Kuala Lumpur. Lokasi : TM Training Centre Kuala Lumpur Jalan Gurney Kiri, 54100 Kuala Lumpur, Malaysia.








Tinggal antenna je.






Dalam Mini Cooper boleh ternak ikan keli.



Yang kereta Mini Cooper ni takda la nak kesian sangat. Mesti dia banyak duit sebab boleh beli Mini Cooper, yang kereta biasa-biasa tu kesian la jugak. Jahanam jugak la ribu-ribu.


Lagu ni aku dengar masa tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah, terus aku cari-cari sampai jumpa.. Sedap ke tak sedap aku peduli apa,janji aku tertarik.. Jahanam..



Jika ku seorang robot
Nombor-nombor darahku
Jasadku import export
Besi logam dagingku
Sinar matahari solar
Nyawaku tenaga letrik
Otakku macam peluru
Bernafas pun tak perlu
Meneliti lebuhraya
Mengawal si pasaraya
Mata-mata dari angkasa
Jika ku seorang robot
Tak perlu ada komplot
Kawan-kawan semua robot
25 jam sehari
8 hari seminggu

Jika ku seorang robot
Nombor-nombor darahku
Tak perlu ada komplot
Besi logam dagingku
Jasadku import export
Meneliti lebuhraya
Mengelilingi angkasa
Jika ku seorang robot

SINI


dah jadik robot bagaimana nak sedut asap rokok yang penuh racun tu,inzal pun xboleh. Nasib baik aku bukan robot. Lagu dari Monoloque.

10:44 PM

haish...~~~

Aku tonton badminton MALAYSIA vs CHINA..








aku berdebar-debar mengharapkan keajaiban..









aku kecewa dan keaiban...








aku emosi...



damn..~~

2:55 PM

Reboot


Argghhh... Lama xtulis... kali ni aku nk tulis betul2 pulak... Dulu maen2.. Mulai sekarang blog ini akan di'reboot'.. Sebenarnya dah lama xonline.. Mulai sekarang jugak akaun facebook akan berbalas,akaun torncity aku jugak akan lebih kuat,nk men tribalwars balik..


Sebab2 xonline:


1-Dulu masa belajar,internet free 22jam.. boleh la on9 sesuka ati.. bile abes blaja xde access inter net,klo nk pon kne bayar,agak membazir rasanya..


2-dulu on9 sbb nk cek portal,nk donlod nota2 yg terlepas sbb xhadir ke kuliah,bila dh abes,xyah risau nk terlepas kuliah atau donlod nota2 yg terlepas..


3-dulu...................... friendster masih femes dan glamour,suma org nk ada friendster,sape xde akan dijadikan bahan selama seminggu...


4-dulu........ dulu........ dulu....... xde pe dah....




Persediaan untuk exam mmg memenatkan. tambah2 kalo pe yang kita study xberapa nk tertulis di atas kertas soalan... terasa btol2 memenatkan... cam sial... tapi xbleh nk complain la,sape suh study lambat2... perkara biasa selepas menjawab kertas soalan ialah,SEM DEPAN AKU NK STUDY BTOL2 LA... tapi sem depan da xde KOT... tapi xpe,nnti2 leh amek exam lain...

aku de beberapa tips utk dikongsi oleh org2 yang study last minit,tips nh telah diturunkan oleh senior2 aku dan aku telah gunakan utk beberapa abad.


PERKARA ASAS YANG PERLU

1)anda telah ponteng 8 dr 10 kelas yang diadakan
2)anda suka subjek yang diajar tapi malas utk ke kelas kerana pelbagai alasan
3)anda ada rakan yang tolong sign kan kehadiran (penting)
4)anda pergi ke semua test dan kuiz walaupun xtulis jawapan (penting)


PENGERAS-PENGERAS YANG PERLU

1)semangat belajar yang berkobar-kobar
2)kertas2 A4 yang cukup(untuk mencoret nota2 kecil) + nota2 yg telah di print
3)soalan past year dr zaman kesultanan melayu melaka
4)rakan-rakan yg sudah study (boleh tanya mereka kalo ada kesusahan)
5)makanan2 kalo anda suka mengunyah
5)hint soalan dr lecturer2
7)yg paling penting bekalan rokok DUNHILL secukupnya(rokok jenama lain kurang meransang minda)


PANTANG LARANG

1)telefon bimbit (suh boy/girl korang jgn msg2,korang nk study)
2)komputer peribadi (depan komputer kompom xleh study,kejap2 bunyi skype,kejap2 bukak facebook)
3)katil (kalo baring2 kompom tros tido)

bila da ada ikut benda2 diatas nh,korang boleh la pilih masa yang sesuai utk study.pastikan korang ikut petua nh 2hari sebelom menjawab kertas peperiksaan. kalo kurang dari 2hari agak kurang berkesan. kalo da tggl lagi 2hari utk study,kena la korbankan sket tido tu. kalo hari2 biasa tido 12jam,korang kena la korbankan 10 jam masa tido tu. Papehal pon,selamat mencuba... seeloknya pergi la ke kuliah ianya lebih menjamin keputusan yang lebih cemerlang.